EIPS

Den här bloggen har varit med mer eller mindre aktiv i så många olika delar av mitt liv. Som student. Som barnvakt. Som underhållare på ett lekland. Som student igen. Och nu är det ytterligare ett nytt avsnitt. Som biomedicinsk analytiker. Och att jag har bytt Berlin mot Brandenburg. 
Men nej, jag tänker inte byta namn för större delen av mitt liv utspelar sig fortfarande i Berlin. Även om jag måste medge att jag för varje dag som går är mer och mer nöjd över mitt val att flytta till en håla halvvägs till Polen. Inte minst när temperaturerna närmar sig 40 grader och jag snabbt tar mig till en sjö som jag inte behöver dela med X antal tusen andra personer. 

Sen en annan ganska graverande händelse. Nånting som jag lagt min fokus på till 100% de senaste månaderna.
Jag har blivit diagnostiserad med emotionellt instabilt personlighetssyndrom. EIPS. Borderline. 
Vad som lett till att jag till sist fått denna diagnosen i min hand har jag ingen större lust att fläka ut. Men man kan säga att det sen cirka 15 månader har varit en resa i helvetet. Och att jag har världens bästa vänner på jobbet som varit där för mig. I vått och torrt. Minst sagt. Och då måste jag erkänna att det har regnat nästan hela tiden. Så jag begriper inte att de fortfarande står kvar vid min sida. 

Min variant av Borderline är högfungerande. Vilket gör att man trots att man är sjuk integrerar sig bra i samhället. I alla fall utåt sett. Inåt är det en enda stor storm som pågår dag ut och dag in. 
Jag själv hade aldrig fattat att jag hade den diagnosen. Men nu inser jag hur nödvändigt det är för mig att veta om det för att kunna hantera mig själv och min omgivning och alla intryck och känslor.
Som min kära vän och kollega Julian sa långt innan jag var i närheten av att vara så sjuk som jag varit de senaste 15 månaderna ”Ska du tänka så kommer du en dag att gå sönder”. 
Och han fick rätt. För en gång skull ger jag honom den: Julian du hade rätt. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: